Rainforest Alliance inleder sökandet efter ny vd

juni 4, 2015

Rainforest Alliance meddelar att man kommer att börja söka efter en efterträdare till Tensie Whelan, som lämnar posten som Rainforest Alliances vd efter 25 framgångsrika år som anställd inom den ideella miljöorganisationen, varav de 15 senaste som styrelseledamot och vd. Whelan lämnar Rainforest Alliance för att upprätta ett nytt Centrum för hållbart näringsliv vid New York University Stern School of Business.

Platsen som ny vd utannonserades av Rainforest Alliances grundare och styrelseordförande Daniel R. Katz, som efterträddes av Whelan år 2000.

"Vi är säkra på att vi kommer att hitta en vd som kan fortsätta att utveckla Rainforest Alliances hängivna arbete för att bevara den biologiska mångfalden och skapa hållbara försörjningsmöjligheter med samma framgång och engagemang som Whelan" säger Katz. Han påpekade att det är ett lyckosamt sammanträffande att organisationen just är på väg att sätta en ny strategisk femårsplan i verket, vilket gör att det är ett ypperligt tillfälle för ett ledningsbyte.

"Tensie har under de senaste 15 åren lett Rainforest Alliance under en period av fantastisk tillväxt, vilket gjort att vi uppnått mätbara positiva effekter på ekosystem och försörjningsmöjligheter på sex kontinenter" berättade Katz vidare. "Vi är tacksamma för allt hon gjort för den här organisationen och vi är också glada över att hon kommer att fortsätta att arbeta med hållbarhetsfrågor på en global nivå.”

En rekryteringsgrupp har tillsatts. Whelan kommer att finnas kvar på Rainforest Alliance de närmaste månaderna för att övergångsperioden ska bli mjuk och strategisk, och man kommer också att tillvarata synpunkter från såväl de anställda som styrelse och andra intressenter.

Search form