Medveten konsumtion

Vi är visserligen stolta över våra framgångar bland odlare, skogsbruk och turistföretag, men för att vårt arbete ska bli riktigt hållbart måste vi även ha konsumenternas stöd. Sigillet Rainforest Alliance Certified™ och märkningen Rainforest Alliance Verified™, båda försedda med vår gröna groda, utvecklades i för att bygga upp en marknad för produkter och tjänster som var bra för våra skogar. Symbolerna visar att en produkt eller tjänst uppfyller våra miljömässiga, sociala och ekonomiska standarder, och ger konsumenterna möjlighet att stödja företag som tar sitt ansvar.

Via olika webbsidor, sociala nätverk, media och genom samarbete med andra NGO:er och företag, informerar vi allmänheten om vår grodsymbol och vad den står för. Resultatet är att allt fler ser den lilla amfibien som en symbol för hållbarhet och en global gemenskap för medvetna konsumenter.

Följ grodan på internet och via sociala medier

Rainforest Alliance använder de flesta aktuella elektroniska kanaler som väcker allmänhetens engagemang. Den här webbplatsen, som finns på sex språk, hade över 7.2 miljoner besökare från augusti 2011 till maj 2015, inklusive mer än 22.7 miljoner sidvisningar.

Vi interagerar med människor över hela världen via sociala nätverk, både allmänt och med riktade teman. I de senare fokuserar vi på ämnen som kaffe, resor, regnskogsfotografering och specifika geografiska regioner. Så här långt har våra konton över 319 000 gillare på Facebook och 129 000 följare på Twitter.

De ekonomiska vinsterna med vårt arbete:

Search form